Select Page

Sociocratisch model van besluitvorming

Consent_regeert_1
Ik heb in het verleden ook al eens kennisgemaakt met het sociocratisch model van besluitvorming. Op deze weblog onder de naam Robin Good, kwam ik het weer tegen. Het model dat van Kees Boeke afkomstig is gaat uit van het beginsel van consent. De methode wordt hier beschreven. Op deze site vind je veel info over deze manier van besluitvorming. Zoals je kunt zien staan de Iederwijsscholen er ook bij.
Gerard Endenburg ontwikkelde de sociocratische kringorganisatiemethode tijdens het dagelijks gebruik en de eigen onderneming: Endenburg Elektrotechniek. Sinds 1978 vindt verdere ontwikkeling van de methode plaats in het Sociocratisch centrum.
Met de sociocratische kringorganisatiemethode kunnen organisaties:
– de effectiviteit van vergaderingen met meer dan 50% laten toenemen
– het management nauwkeurig en snel voorzien van feedback waardoor het adequaat en snel kan inspelen op interne en externe ontwikkelingen
– leerprocessen bevorderen
– veranderingsprocessen aanmerkelijk sneller laten verlopen
– de betrokkenheid van medewerkers en klanten bij de organisatie versterken
De sociocratische kringorganisatiemethode laat de organisatiehiërarchie bestaan terwijl tegelijkertijd alle betrokken partijen op basis van gelijkwaardigheid kunnen deelnemen aan de beleidsbesluitvorming.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This