Intel
Persbericht Intel
CES, LAS VEGAS (USA), 7 januari 2005 – Intel CEO Craig Barrett meldde vandaag dat digitale technologie en innovatie consumenten meer laat halen uit PC’s en traditionele consumentenelektronica. Deze trend, in combinatie met de mogelijkheden voor draadloze communicatie, maakt het mogelijk dat consumenten op nieuwe manieren kunnen genieten van verschillende vormen van entertainment tegelijkertijd. Barrett deed deze uitspraken tijdens zijn keynote speech op de Consumer Electronics Show (CES) 2005 in Las Vegas.


“Analoog is digitaal geworden en communicatie verloopt draadloos,” aldus Barrett. “Consumenten over de hele wereld maken kennis met de voordelen die de combinatie van het web en WiFi biedt, en met de mogelijkheid om overal, altijd en via ieder apparaat toegang te hebben tot digitale content. Dit is vooral in en rond het huis een snel groeiend fenomeen.”
Volgens Barrett maken computerchips en draadloze technologie, in combinatie met de sterke groei van zowel openbare als besloten draadloze netwerken, nieuwe vormen van entertainment mogelijk. Een PC-gebruiker kan bijvoorbeeld naar een internet-radiostation luisteren en tegelijkertijd een 3D-game met realistische graphics spelen. Of meerdere gebruikers kunnen gezamenlijk een PC gebruiken voor entertainment, informatie en communicatie in het hele huis en daarbuiten.
Om dit alles gemakkelijker, intelligenter en aangenamer te maken, zal Intel later dit jaar zijn multi-core technologie introduceren voor desktop, server en mobiele platforms. Bij multi-core processors bevinden zich op één chip in feite twee of meer kernen. Hierdoor kunnen systemen meer taken tegelijkertijd en sneller uitvoeren, zoals het ‘streamen’ van verschillende vormen van digitaal entertainment naar verschillende mensen tegelijk. Tijdens zijn keynote gaf Barrett een demonstratie van dual-core technologie, gebaseerd op een prototype van een Entertainment PC.
Barrett zei ook dat Intel functies van de huidige desktop en Entertainment PC’s zal integreren in notebooks. De nieuwe generatie Intel® Centrino® mobiele technologie (bekend onder de codenaam ‘Sonoma’) zal snelle graphics bieden voor kwalitatief hoogwaardige DVD-video en games, geluid in bioscoopkwaliteit voor MP3’s en TV-tunerkaarten. De combinatie van entertainment, gaming en computertoepassingen op een alles-in-één mobiel toestel met een lange batterijlevensduur en slank, stijlvol design zal van de notebook een belangrijke lifestyle-accessoire maken.
Barrett: “Naarmate nieuwe technologieën en draadloze netwerken algemeen beschikbaar worden, zal de entertainment¬industrie hierop inspelen met nieuwe apparaten, nieuwe mogelijkheden en nieuwe manieren om te genieten van digitaal entertainment.”
Zanger Steven Tyler van de rockband Aerosmith voegde zich bij Barrett op het podium en demonstreerde de mogelijkheden van UmixIt-software. Met UmixIt, dat op een gratis bonus-CD wordt meegeleverd met de nieuwste DVD van Aerosmith, ‘You Gotta Move’, kunnen consumenten hun eigen zang en muziek toevoegen aan een muziektrack, via een desktop of notebook PC.
Ook filmmakers zijn zich steeds meer bewust van de nieuwe kansen en mogelijkheden die technologische innovatie hen biedt. Barrett en filmmaker Robert Redford maakten bekend dat tijdens het Sundance Filmfestival, dat deze maand in de VS plaatsvindt, voor het eerst een complete bioscoopfilm zal worden doorgegeven via WiMAX. WiMAX is een nieuwe technologie voor zeer snelle draadloze communicatie over grote afstanden. Tijdens het festival zal een film van een bekende regisseur vanaf een computer draadloos worden verzonden naar de Sundance-première. Volgens Barrett zal WiMAX ervoor zorgen dat de entertainmentindustrie op nieuwe manieren films kan creëren en distribueren, terwijl het consumenten keuzemogelijkheden en meer gemak brengt.
“WiMAX zal de technologie zijn die alle andere netwerken bij elkaar brengt in één digitaal geheel. Waar de gebruiker zich ook bevindt, het netwerk en alle entertainment en informatie die zich daarop bevinden, is steeds toegankelijk,” zegt Barrett.
(via: persberichten.com)