Ik kreeg een mailtje van Dennis van Santen. Hij is de nieuwe Learning Consultant bij NewLevel.nl. Hij had een artikel in NRC gelezen van Charles Leadbeater over We-Think met als titel: “De Massa wordt creatief en innovatief”. Charles Leadbeater is nl. bezig met een nieuw boek. Of eigenlijk heeft hij het al af. En je kunt de draft ervan al helemaal downloaden. Wat het aardige is (behalve de inhoud natuurlijk) is dat hij de lezers laat meedoen: contribute, connect, collaborate, create. Daarom is het dus nog niet af smile_regular
Je kunt namelijk je reacties delen op de teksten en die worden dan zonder meer opgenomen in het boek. We willen namelijk niet alleen meer consumeren maar meedoen. En dan is dit natuurlijk een aardige vondst. Hij brengt het gelijk in de praktijk. 
In het artikel in NRC zegt Charles:

“Dankzij het internet kunnen slimme mensen massaal hun creativiteit inzetten. (…) Bedrijven moeten zich daarvoor openstellen.”

Tja, wel vreemd is het dan weer dat ik op zijn We-think blog niet kan reageren….. Wil hij nu een boek verkopen, zijn mening verkondigen, ons mee laten doen,….? Ik ben er nog niet uit. Het fenomeen op zich is natuurlijk interessant genoeg.

(oh ja, disclosure: newlevel.nl is een dochteronderneming van Tulip Computers, waar ik werk)