Boeken delen
Nee, geen social bookmarking, maar ee social boeken netwerk. Ofwel de boeken die je gelezen hebt in een tool zetten en daarna zien wie ze ook heeft gelezen, aanbevelingen delen, reacties op elkaars boeken geven, de boeken taggen etc. Ofwel weer een andere zwerm van mensen. Op basis van de boeken die ze lezen.

LibraryThing
Dit kan allemaal met LibraryThing (hier kun je een tour doen). Ook mijn LibraryThing kun je online bekijken (met de RSS feed met recent door mij toegevoegde boeken). Je ziet dan ook welk boeken ik deel met anderen. Als je op een icoontje van social information van het boek Blink klikt in mijn lijst dan krijg je een schat aan informatie: tags, ratings, reviews, recommendations, edities, plaatjes, conversations, members (met natuurlijk ook hun profielen), isbn nummers etc. Amazon heeft hier een dikke vinger in de pap.

Profiel, clouds, groups
Natuurlijk heb ik ook mijn profiel en mijn authorcloud. Echt gaaf. Een tagcloud heb ik nog niet, omdat ik de boeken nog niet getagged heb. En als er een foto van een schrijver is dan vind je die ook. Nog niet genoeg gekregen? Kijk dan eens naar deze geweldige Zeigeist of Tagcloud over alle boeken heen of neem een kijkje in Groups. Wow wat een gegevens! Nou ja, neus zelf maar eens rond.

Thumbnails op je blog

Overigens zie je de thumbnails random aan de zijkant op mijn blog verschijnen. Niet op de homepage maar bij een bericht. Dus als je op de permalink klikt dan zie je een lijstje van boeken.

Tools
Je kunt het spul allemaal exporteren naar Excel en importeren vanuit Vox en allerlei libraries. LibraryThing kan zelfs omgaan met barcodelezers. Ze bieden er eentje aan van $15. En om het compleet te maken kun je LibraryThing op je mobiel installeren zodat je altijd handig kunt checken of je het boek al hebt als je in een boekenwinkel staat.

Weblogs
Oh ja en de blogosphere houden ze goed in de gaten daar. Maar ze hebben dan ook zelf maar liefst 2 weblogs: LibraryThing Blog (webfeed) en Thingology (webfeed).

Mooi spul! En nog gratis ook voor 200 boeken.