Kijk dat is nog eens een uitspraak die staat. Jawel, en ik ben het hier grondig mee eens. Maarten lucht zijn hart naar aanleiding van het stoppen van Dominiek, een van de meest bekende Vlaamse bloggers. Eerst haalt hij Dominiek aan om de reden van zijn stoppen uit de doeken te doen (via Fuckhedz):

“Mijn toekomstvisie over de Belgische blogosfeer ? Als er niet snel iets verandert, zal het binnen een vijftal jaar helemaal naar de haaien zijn. Enerzijds door de “lagere school”-mentaliteit van een aantal spelers in het wereldje (u kent ze wel, die lagere scholiertjes die in elkaars oor staan te fluisteren op de speelplaats, om vervolgens naar allerlei andere te beginnen wijzen of er in kring te gaan rondstaan en te gaan uitdagen). Anderzijds ook door de “professionals” die hun wil, ideeën, marketingmachine en professionele nonsens op de blogwereld gaan loslaten. Bedrijven die weblogs gaan gebruiken om hun producten aan te prijzen, kranten die “in elk mogelijk segment” met weblogs gaan beginnen om toch maar de grootste te kunnen zijn, reclamemakers die weblogs uit de grond gaan stampen om de mensen met voorgekauwde, fraai verpakte en subjectieve informatie informatie om de oren te slaan.”

Daarna zegt Maarten zelf verstandige taal:

“In tegenstelling tot Dominiek zie ik het omgekeerde gebeuren: adverteerders, bedrijven, journalisten en marketingjongens gaan zich aan weblogs moeten aanpassen, en niet omgekeerd.  Weblogs doorprikken genadeloos elk bullshit-verhaal of halve-waarheden bevattend artikel.   Praatjes en blabla werken gewoon niet om webloggers te overtuigen.  Enkel door eerlijk en oprecht te zijn, en door iets bij te dragen aan de gemeenschap zullen ze respect kunnen winnen en geloofwaardig(er) worden.”

En dat staat als een huis!