FireantEen oplettend collega bij de afdeling ITS van Tulip Computers mailde me dit interessante fenomeen: fireANT. Hij had het gevonden op Planet. Daarop staat het volgende te lezen over deze nieuwe trend in vlogging:

“Het idee achter FireANT is heel simpel: pluk recent geplaatste filmpjes via RSS van het internet en plaats dit geheel overzichtelijk in een logisch werkende interface. En zo werkt de eerste publiek beschikbare FireANT dan ook. Met een paar kliks download je de nieuwste videofilmpjes van over de wereld. Dat kunnen hele grappige bijdragen zijn, maar soms ook doodserieuze. Het aanbod is al groot en nieuwe ‘ANTfeeds’ scoor je voorlopig bij Del.icio.us. Het leuke is dat FireANT het bestaan van de Sony PSP begrijpt en veel feeds worden al in het gewenste MP4 formaat aangeleverd.”

Fireant2

Er zitten mensen achter die hun sporen op het gebied van tv maken en vlogging al verdiend hebben. Er staat al een enorme lijst met videofeeds klaar om in een channel opgenomen te worden. Uiteraard hun ze ook een blog over fireANT en kun je zowel een Windows als MAC versie downloaden.

En voor degenen die aan de slag willen, maar nog weten goed weten hoe je zoiets nu opzet, staat er een link op de site van fireANT naar een tutorial over vloggen.

Tags: