VideobloggingIn TrendCentral wordt videoblogging uitgeroepen als de trend voor 2005 op het gebied van in de online media community. Het is verrassend te zien wat er op dit gebied gebeurd. De 11-jarige Dylan noem zich de jongste videoblogger. Ze doet dit al vanaf februari 2004! Zij heeft 44 readers en krijgt veel feedback op zijn videopostings. Mooi om eens te zien hoe de jeugd met dit fenomeen om gaat. Ze is zelfs op tv (Quicktime) geweest met haar videoblog.
Vloggercon
De Vloggercon 2005 is achter de rug en het zal je niet verbazen dat er veel videopostings van Vloggercon te vinden zijn. Deze playlist is van me-tv. Het is een gedeelde playlist waarop iedereen een video kan posten. Er is zelfs een video RSS-feed van. Eigenlijk is het dus een feedreader voor video’s.
Op Videoblogging.info is achtergrondinformatie te vinden over dit fenomeen, zoals een How-to Videoblog on Windows.
Momentshowing is een andere interessante videoblog waarin ‘gewoon’ TypePad wordt gebruikt zoals ik dat ook doe. Overigens vind je de meeste video’s wel in mp4 formaat.
Met deze snelgroeiende ontwikkeling zijn weer allerlei interessante toepassingen te bedenken. Er zullen vast al wel toepassingen zijn voor bijvoorbeeld in het onderwijs of in e-learningomgevingen.