Wow. Dat liegt er niet om. Maar de coverstory op ManagersOnline heeft toch echt deze titel. Daarin wordt een onderzoek aangehaald van Porter Novelli. De conclusie van dat onderzoek onder 50 communicatiemanagers is:

Blogs winnen aan belang en invloed. Dat wordt algemeen door de communicatiemanagers van grote organisaties onderkend. Bijna iedereen ziet ook de potentiële impact die blogs kunnen hebben op hun organisatie. Toch is lang nog niet iedere communicatiemanager actief bezig met
weblogs. Concreet beleid ten aanzien van zowel de monitoring van blogs als het zelf pro-actief inzetten van webblogs als corporate communicatieinstrument ontbreekt nog in de meeste gevallen.
De praktijk maakt duidelijk dat er honger is naar kennis en ervaring en dat blogging een van de belangrijke aandachtspunten is voor de communicatiepraktijk van de communicatiemanagers.


De titel van het persbericht van Porter Novelli zelf is wat genuanceerder:
Blogs topprioriteit voor communicatiemanagers grote ondernemingen

Maar goed, de boodschap blijft helder. Er is weinig of geen beleid op het gebied van weblogs als communicatieinstrument, laat staan dat men er actief mee bezig is. Ja ik hoor dit nog heel veel. En niet alleen bij communicatiemanagers.

Download het rapport van het onderzoek. (pdf)