monteverdi.jpgMorgen toch eens kijken hoe dat werkt. Ik kreeg nl. een uitnodiging bij de livestream van de St. Matthew Passion Mattheus Passion uitgevoerd door Nederlands Bach Society vanuit Naarden. Dit ter gelegenheid van de premiere van Monteverdi.tv, the digital concert hall. Met een speciale code kan ik dan inloggen en het gebeuren live mee maken!
Ik weet alleen niet of het nu de Mattheus is of de St. Matthew Passion (update: zie de reactie hieronder). Als je op de homepage kijkt zie je een affiche van de Matthäus, maar als je de player gaat downloaden of kaartjes wil kopen dan staat er St. Matthew Passion….
Evengoed toch een mooi initiatief. Ik ben benieuwd hoe de kwaliteit is van die livestream. Ik heb intussen de player gedownload. Dat is een beeldvullende applicatie, net zoiets als Joost. Het scherm waar de livestream in zal worden afgespeeld is een Windows Mediaplayer.
Ha, schiet met net iets te binnen. Zou ik nu die livestream via ustream.tv hier aan kunnen bieden op mijn blog? Daarbij speelt natuurlijk de vraag of het technisch kan en of het legaal is. Hhmm, misschien dat de mensen bij Monteverdi daar wat meer over kunnen vertellen. Zou wel een leuke case en actie zijn voor de lezers hier.
Update: het is dus de Matthäus Passion lees ik op de site van de Bachvereniging.
Update 2: Matthäus Passion (originele Duitse naam) en St Matthew Passion (Engels schrijfwijze)