ipod camera connector

iPod camera connector
Handig dingetje, zo’ns iPod camera connector. Daarmee kan ik mijn ipod video aansluiten op mijn digitale camera door middel van een usb kabeltje. En zo heb ik er dan ineens een opslagmedium bij voor mijn foto’s.
Ik dacht eerst een kaartje bij te kopen, maar die zijn redelijk duur, als je tenminste snelheid wilt hebben bij het wegschrijven van je foto’s. En al googlend kwam ik dit dingetje dus tegen. Is overigens alleen maar geschikt voor ipod met kleurendisplay.
Op de site van Apple staat dat het razensnel je foto’s importeert, maar dat valt wel een beetje tegen. Maar goed het werkt wel in één keer goed. Gewoon in je ipd, kabeltje eraan, kabeltje in je camera en je krijgt op je ipodscherm een optie importeren erbij.
Daarna kun je de foto’s afspelen als slideshow.
Uiteraard kun je de foto’s ook naar je computer zetten. Daarvoor zet je de optie om de ipod als harde schijf te gebruiken en sleep je gewoon de foto’s uit de DCIM folder naar je pc.
Het dingetje kost 29 euro’s dus dat is ook nog te overzien. Het zit verpakt in (zoals altijd bij Apple) een keurig zwart doosje, waar wel 4 van die dingetjes konden. Er zit een korte handleiding bij en een beschermkapje over de connector die in de ipod gaat.
Zo weet ik dus zeker dat ik genoeg opslag bij me heb als we volgende week naar Spanje gaan.

ipod-oplader-voor-auto-en-stopcontact iPod oplader
Oh ja, ik heb ook maar even voor 9,95 euro zo’n ipod oplader 3-in-1 gekocht. Anders zit ik straks met iPod die leeg is. Want na een het luisteren van muziek en het bekijken van wat video’s is de accu natuurlijk harstikke leeg. In het pakketje dat ik thuis kreeg (komen nog ongeveer 6 euro verzendkosten bij) zit een power adapter, usb kabel (oprolbaar 10-80 cm) en een autolader.