Alle muziek op het DiskStation

Geinig! Nu ik de Synology DiskStation 207+ heb, heb ik daar natuurlijk al mijn beschikbare cd’s, mp3’s e.d. opgezet om die wireless naar mijn squeezebox te streamen. Die squeezebox zit aangesloten aan mijn stereo-installatie en zo kan ik dus zonder dat mijn pc aan staat altijd muziek draaien. Ik zet dan meestal het afspelen op shuffle ofwel willekeurige mix. Zo hoor je dus altijd wat anders, want ik heb nu ongeveer voor 2 dagen muziek op het DiskStation staan. Dat is ongeveer 17 GB. Eigenlijk heb je zo je eigen persoonlijke radiostation. Maar nu waar ik deze posting voor schrijf.

iTunes op DiskStation

Heel mooi is de mogelijkheid die ik heb om een playlist in iTunes te maken van muziek op mijn diskstation en die te synchroniseren met mijn iPod. Eigenlijk is dat heel simpel. Als ik op mijn pc of notebook iTunes start krijg ik een optie erbij namelijk: diskstation. Ik zie dus mijn diskstation die in de meterkast staat en als netwerkdevice in het netwerk hangt via de router, gewoon in iTunes. Dat kan omdat ik op de diskstation iTunes server aan heb gezet. Zo kun je dus op elke pc in huis bij die muziek om via iTunes (of een andere player) alles af te kunnen spelen. Als ik nu een playlist aanmaak op mijn pc, die ik bijvoorbeeld ipod noem en daar alle audio op mijn diskstation in stop (markeren, rechtermuisknop, toevoegen aan playlist) en vervolgens mijn iPod aansluit en die laat synchroniseren met die playlist, heb ik dus alle audio van mijn diskstation ook op mijn iPod staan. Het duurt natuurlijk wel enkele uren voordat die 17 GB zijn overgepompt, maar het werkt hartstikke mooi.

Je eigen persoonlijke radiostation
Geen audio meer op pc’s, geen cd’s meer in een cd speler of in je computer. Gewoon alles op een netwerk harde schijf. Die koppelen aan je router en vervolgens via een wireless squeezebox die aan je stereo zit muziek streamen of via iTunes gewoon je netwerk harde schijf benaderen en je audio via je computer speakers beluisteren. En playlists aanmaken en distribueren en synchroniseren met je iPod is zo ook een fluitje van een cent.