Communities
Ik vind bloggen e.d. een vorm van bezig zijn met communities. Daarom wil ik eigenlijk zoveel mogelijk van die community laten zien. Dat is lastig, in die zin dat je al gauw een kerstboom aan dingetjes links en rechts hebt staan. Dat doet weer afbruik aan het KISS principe. Maar toch drijft me iets steeds de kant uit om zoveel mogelijk van andere mensen te laten zien. Van mijn netwerkjes. Zwermen noem ik het altijd. Zwermen die ontstaan rondom een thema, interesse of tool.

MyBlogLog community
Zo is er ook een zwermpje MyBlogLog mensen. Dat zijn mensen die MyBlogLog gebruiken om te zien hoe lezers binnen komen, wat ze lezen en hoe ze weer weggaan (door op een link te klikken). Een heel interessante tool vind ik.
Welnu, die mensen die die tool gebruiken kunnen weer zwermpjes bouwen. Elkaar uitnodigen. Omdat ze (door middel van een fotootje) zien wie hun pagina bezocht heeft. Ik vind dat handig. Daarom heb ik aan de rechterkant die mensen die op mijn weblog zijn geweest en deel uit maken van de MyBlogLog community (ze hebben daar dus een (gratis) accountje) te laten zien. Door op een foto te klikken ga je naar hun pagina. Dan kun je dus zien van welke groepen ze deel uit maken, welke blogs ze hebben, welke contacten en een klein stukje van hun profiel.

Wat vind jij ervan?
Vind je zo’n lijstje met foto’s handig of juist niet? Zou je het er weer onmiddellijk afgooien of juist ook toe willen passen. Of vind je het maar gefreubel. Laat het me weten als je daar zin in hebt.