Google Reader stopt
Google Reader stopt per vandaag. Eigenlijk alleen jammer omdat ik daar mijn feeds in had zitten. Want als reader gebruikte ik het niet echt. Daarvoor gebruikte ik Reeder. Handig omdat dat een app is voor zowel iphone, ipad en mac. Het houdt alles mooi in sync en is minimalistisch en mooi.
Maar Reeder kan ik dus niet meer gebruiken omdat die alleen maar Google Reader kan gebruiken om feeds uit te laten zien. Er komt wellicht wel een vervolg op Reeder maar nu is dat er nog niet.

Feedreaders
Ik heb een paar andere feedreaders bekeken, zoals Digg Reader, The Old Reader en Feedly. Het syncen vond ik het belangrijkst en daarnaast het gebruikersgemak. Snel bladeren, snel als gelezen markeren, bewaren voor later en delen via social media mocht er wel in zitten vond ik.

Feedly
Welnu uiteindelijk ben ik aan Feedly gewend geraakt op mijn mac en macbook. Importeert naadloos alle feeds uit Google Reader en het draait ook op mijn iphone en ipad. Handige app, alhoewel er nog wat kleine verbeteringen mogelijk zijn. Waar overigens al aan gewerkt wordt.

Via IFTTT naar Pinboard
IFTTT zorgt ervoor dat blogberichten die ik bewaar in Feedly automatisch in mijn Pinboard archief bewaard worden.