Vanmiddag ben ik bij Magnus Consultants, dat de interessante titel draagt: Power to the People. Het seminar zal gaan over de verschuiving van de macht van bedrijf naar klant door het massale gebruik van internet.
Als sprekers komen aan het woord:

– Hans Appel van Sun Microsystems. Hij gaat in op de participatie economie en sociale vooruitgang: Werken en leven in een nieuwe realiteit.
– Frank Janssen van Frankwatching. Hij zal o.a. spreken over weblogs.
– Iwan Hullegie, managing director van Qi. Iwan zal spreken over virale marketing en veel praktijkvoorbeelden laten zien. Ik hoop dat hij ook in gaat op de nieuwe commercial van Heineken.

En op de weblog van Magnus staat het volgende te lezen. Dit maakt dus zeer nieuwsgierig.

“Wisseling van de macht

De omzet van online markten groeit. Datzelfde geldt voor het online verspreiden van kennis, ervaringen en meningen, wat kan uitgroeien tot complete campagnes die bedrijven maken of breken. Ook is er steeds vaker krachtenbundeling van consumenten via internet. Duidelijk merkbaar is de structurele verandering van de relaties tussen mensen en bedrijven: een machtsverschuiving die steeds verder doorzet.

Consumenten gaan informatie volgens hun eigen voorkeuren tot zich nemen. Ze willen invloed kunnen uitoefenen op producten en diensten. Dit vraagt een andere marktbenadering, waarin communicatie mét en participatie dóór klanten centraal staan. Hoe gaat uw bedrijf hiermee om? En wat voor consequenties heeft dit voor uw medewerkers?”