Kijk dat vind ik een hele mooie actie van Heineken. Ik heb hem zelf ook uitgeprobeerd. In het persbericht (pdf) staat het volgende te lezen:

“Liveband-sensatie ‘Voicst’ gaat vanaf deze week samen met Heineken Tapvat op tournee. Althans, op internet dan. Heineken brengt de Tapvat World Tour 2006 op www.heineken.nl in samenwerking met digital branding bureau Qi. Hiervoor wordt opnieuw samengewerkt met Google. Dit maal kan iedereen op zoek naar de exacte locaties van optredens van Voicst met behulp van Google Maps.
In de nieuwe tv-commercial voor Heineken Tapvat spelen fans van de band Voicst een belangrijke rol. Op internet gaan we nog weer een stukje verder. Via Google Maps kan iedereen echt over de hele wereld Voicst volgen", licht Lennart Boorsma, brandmanager van Heineken toe. "Het is bijna ongelofelijk hoe mooi Google Maps de wereld via de satelliet toegankelijk weet te maken. De campagne illustreert de ruime mogelijkheden van de vrij beschikbare Google Maps API. De innovatiekracht en creativiteit van Heineken en Qi, plus de betrokkenheid van Voicst zorgen opnieuw voor een spraakmakende en vernieuwende crossmediale campagne.”

 

“Google Maps (http://maps.google.com) is op unieke wijze geïntegreerd in Heineken.nl. Rogier Vijverberg van Qi: "Bezoekers van de site worden uitgedaagd via satellietbeelden op zoek te gaan naar een optreden van Voicst. Zij navigeren niet alleen op basis van hun topografische kennis, maar ook op basis van hun gehoor. Op basis van de kwaliteit van de ontvangst van een radiosignaal wordt de afstand tot de plaats van het optreden bepaald.”

 

Technorati tags: ,