Martijn Aslander en Lykle de Vries zijn met een nieuw concept bezig. Hij zit in de try-out fase. Een bijzonder initiatief vind ik wat perfect past in het veranderen tijdsbeeld, of liever in onze veranderende behoeftes. In dit geval gaat het om ons als deelnemer aan congressen, events, seminars etc. We willen af van passief luisteren naar sprekers. We willen naar actief een inbreng hebben in het geheel, het kunnen delen van ervaring, passie, kennis. We hebben behoefte aan interactie en inspiratie. We willen iets toe kunnen voegen aan het netwerk van een dergelijke bijeenkomst, wat kunnen delen. Welnu, Palace of Wisdom is zo’n concept. Een soort conference hacking concept, dat als plug-in bij je event kunt dienen.

www.flickr.com

Palace of Wisdom Hans on Experience’s Palace of Wisdom photoset

Foto’s Ester Kroesenga en van Jelmer de Jong.

Wat is het?
Stel je een grote tent voor met daarin fatboys en andere loungebankjes, met een wireless netwerk, met mooie apparatuur, een leestafel met gratis boeken en tijdschriften (jawel je mag ze mee nemen), een groot scherm bovenin de tent met prachtige 3D beelden en mensen die relaxed ervaringen delen. Diverse mensen uit verschillende netwerken die jij wellicht wilt ontmoeten zijn aanwezig om verbinding te leggen, je vragen te beantwoorden, een zinvol gesprek aan te gaan of die er gewoon zijn.
Organisatoren van die events kunnen dit concept dus ‘aanschaffen’ en leveranciers van interessante producten en diensten hebben natuurlijk een prachtige plek om dat te tonen. Want wat goed is mag gezien worden, is het credo van Martijn.
Hier gaan we vast nog meer van horen! Een heel mooi concept vind ik.
De foto’s die je hierboven ziet zijn van Ester Kroesenga.