Bedankt!
Als eerste natuurlijk, bedankt aan al die mensen die me felicitaties in wat voor vorm dan ook stuurden naar aanleiding van mijn move naar Orion College als leergroepbegeleider. Emails, blogpostings van Willem, Huub en Pierre (ook in zijn edukast), reacties op mijn blog, telefoontjes e.d. Ik word er helemaal beduusd van.

Blijf je nog bloggen?
En voor de mensen die zich afvragen of ik er nog ben en of ik nog blijf bloggen: jawel ik ben er nog steeds en blijf als het even kan gewoon bloggen. Maar ik ben wel bezig me te verdiepen in mijn nieuwe taak. Ik lees op het moment het laatste hoofdstuk uit van Logica van het Gevoel van Arnold Cornelis dat gaat over communicatieve zelfsturing. Ik had dat hoofdstuk nog steeds niet gelezen. En nu ik er aan toe ben heb ik het weer ter hand genomen. Mooi toch, dat je dit boek echt moet verwerken.

Onderwijs als ondersteuning aan communicatief zelfgestuurde ervaringen
Daarnaast lees ik op dit moment een scriptie van Susan Bink met als veelzeggende titel: “Onderwijs als ondersteuning aan communicatief zelfgestuurde ervaringen.” Wat een feest van herkenning bij mezelf en het Orion College als ik dit allemaal lees. Ik kom daar later nog op terug.

De wending is ingezet
Ik schreef natuurlijk al eerder veel over Klaar om te wenden? en ging op zoek naar voorbeelden van het wenden. Maar met deze move breng ik ook de wending in de praktijk. Niet alleen de verandering van baan en het opgeven van allerlei prachtige materiële zaken, maar ook het in de praktijk gaan brengen van het werken in communicatieve zelfsturing. En om het compleet te maken kom ik ook nog in een omgeving terecht die uitgaat op communicatie zelfsturing en waarin de jeugd op deze manier tegemoet wordt getreden. Tjonge jonge wat interessant. Voorbeelden, experiences uit eerste hand.
Het wordt in ieder geval een mooie oefening voor me in ‘loslaten’ smile_regular En ik voel nu de energie al stromen!