Afstand nemen
Wat stil hier denk je misschien. Ja dat komt natuurlijk doordat de knop even om moet. Dus ik neem nu letterlijk en figuurlijk een beetje afstand van het webloggen e.d. Om mezelf de kans te geven ook andere belangrijke dingen op te pakken. En ik merk dat er dan weer mooie dingen gebeuren. Mooi is dat toch, dat als je jezelf open stelt en verbinding zoekt met hetgeen je toekomt, er dan ineens vanalles gebeurt.

Er gebeurt van alles
Natuurlijk is dat niet helemaal waar, dat het zomaar ineens gebeurt. Het komt doordat je je richt op datgene wat je wilt dat er gebeurt. Je focust je op andere zaken, je scope wordt anders, de setting waarin je terecht komt is een andere. En als je je dan openstelt dan laat je dat toe wat er dient te gebeuren. Een beetje filosofisch dit, maar toch. Ik ervaar dat nu bijna dagelijks. Al die kleine en grote zaken van synchroniciteit. Ik noem dat zinvol toeval. Heb jij dat nooit, dat er ineens puzzelstukjes in elkaar vallen, dat je oog ineens valt op een kop in de krant waar je iets mee kunt, of dat je iemand ontmoet die dat meebrengt wat je nodig hebt? Ik heb dat de laatste tijd weer veel. En dan weet ik dat de weg die ik ingeslagen ben de juiste is.
Ik kom mensen tegen die ik jaren niet meer gezien heb, maar die ik nu ineens ontmoet en die me dan iets kunnen bieden dat ik op dit moment nodig heb (ja er ‘valt’ zelfs ineens een auto uit de lucht). Of ik doe juist nieuwe contacten op die nieuwe inzichten meebrengen. Of soms heb ik prachtige stumble upons en vind ik informatie of een boek dat ik juist nodig heb.
Om dit allemaal op te nemen en zo nodig te verwerken is natuurlijk tijd nodig. En daarom schrijf ik hier nu niet zo veel. Maar ineens wilde ik ook dit even hier neerzetten omdat ik daar behoefte aan had en omdat het weer een neerslag is van dit moment in mijn persoonlijke groei. Mooi om later weer eens terug te lezen.

Flink aan het lezen
Als er zich een nieuwe fase in mijn leven aankondigt vallen er boeken uit de lucht. Ineens ligt er op mijn bureau dan weer een stapeltje of zitten er boeken in de pijplijn van verzending. Welke boeken liggen nu op mijn bureau of komen nog binnen:

The Secret – Rhonda Byrne
Zin in School – Luc Stevens e.a. 
Het Nieuwe Leren Magazine – KPC
The Big Picture: Education is Everyone’s Business – Dennis Littky

Ik zal nog op deze boeken terug komen.