MovableType 4 belooft een hele interessante update te worden. Ik gebruik nu MovableType 3.34 als weblog platform. Ik heb vorige week gelijk de beta 1 gedownload en uitgeprobeerd. En ik moet zeggen dat ik uitkijk naar de definitieve versie. Ik heb mijn complete weblogpostings zoals je die hier ziet geimporteerd en eens getest hoe de snelheid dan is. En wow, dat is een vooruitgang. Het importeren zelf van 2400 berichten en nog meer comments en trackbacks kostte 5 minuten. En het rebuilden van de complete blog ook ongeveer 5 minuten.
De user interface is complete gerestyled en veel gebruiksvriendelijker.
Als je eens meer wil lezen over deze nieuwe versie, dan kun je het beste de FAQ pagina erbij pakken.
Trouwens, MT4 wordt open source! Je leest meer op de speciale MT 4 Open Source pagina’s. En je ziet meteen al dat de community flink aan de slag is gegaan. Zo is er bijvoorbeeld een MT Tags community, die vastlegd wat de MT tags zijn en wat je er allemaal mee kunt. Razend handig.
En vandaag is de beta2 uitgebracht en die ben ik nu aan het uploaden. Eens kijken wat er allemaal verbeterd is. Ik heb trouwens zelf ook een aantal bugs e.d. ingediend en moet zeggen dat de communicatie met de developers prima verloopt.