Dat voelt heel goed. Al 7 dagen geleden liep mijn contract met Orion College af. En dat voelt als een bevrijding. Ik heb natuurlijk nu makkelijk praten met een nieuwe baan bij de HAN, maar toch.


Vreemd toch dat 1 persoon je kan vangen in een net, je langzaam verteert en daarna uitkotst. En nog vreemder is, dat ik niet de enige was in dat web. Mijn collega en 2 bestuursleden zaten ook in dat web en ik denk menig ouder ook.
Gelukkig is de onderwijsinspectie op de hoogte. En nu moet ik dat hoofdstuk afsluiten. Hoe moeilijk ook. Ik zou nog veel meer willen schrijven hier over de wandaden en -praktijken die op het Orion College plaatsvinden. Of liever die door 1 persoon bedreven werden/worden. Maar het heeft geen zin meer. En ik ben er te netjes voor. Ik heb vele berichten hier in gedachten geschreven, met alles er op en er aan. Een chronologisch overzicht van de manipulatie, de moeizame weg die we hebben gegaan. Maar het heeft geen zin. Dus: berusting nu. En hopen dat prachtige nieuwe onderwijsconcepten ook het nieuwe leiderschap krijgen die het nodig heeft. Anders is het toch nieuwe wijn in oude zakken. En dat smaakt muf.
Het ergste mis ik nog de kinderen en mijn collega (alhoewel we dagelijks contact hadden en hebben). Maar dan nog: berusting. Mijn handen jeuken (hoezo berusting?), mijn gevoel zegt: dit is niet goed, mijn verstand geeft in: dit klopt niet. Ik voel verbijstering over het feit dat hier minstens 3 mensen kapot gemaakt zijn door 1 persoon van het Orion College (om over de leerlingen maar te zwijgen). Nee, in een dergelijke omgeving wil ik (en mijn collega en bestuursleden) niet werken.
Maar nu verzet ik mijn bakens en zijn mijn gevoelens gerijpt en mijn verstand verstandig genoeg om te zeggen: dit was het, Orion College. Ik ga verder. En wens de ouders, leerkrachten en leerlingen nieuw leiderschap toe en veel liefde en wijsheid. En mocht ik met iets kunnen helpen dan hoor ik dat graag.
Ik ben trots op mezelf dat ik nu dit bericht durf te publiceren (hoezo manipulatie en onderdrukking?). Let’s GOOOO!!!!!