Ulead VideStudio en Premiere Pro
Nu ik bij de HAN werk kan ik ook gebruik maken van Adobe Premiere Pro. Een heel handig pakket voor het editten van video’s. Tot voor kort gebruikte ik daarvoor Ulead VideoStudio. Ook heel handig. Maar zoals gezegd ben ik nu Premiere aan het gebruiken. Ik vond het gelijk ook een mooie test om eens te kijken hoe ik nu met zo’n onbekend pakket om ga. Kan ik er snel mee uit de voeten of laat ik het links liggen?

Intuitief
Welnu mijn eerste ervaringen met Premiere Pro zijn positief. Het pakket leer je eigenlijk het beste aan (ik tenminste) door het gewoon te gebruiken. Het werkt intuitief en dat is handig. Dus het doet wat je denkt dat het zou moeten doen. Natuurlijk zitten er veel meer mogelijkheden in dan je in eerste instantie weet en ziet, maar die heb je niet nodig in het begin. Het capturen van een video van je camera naar de harddisk van je laptop, een titel toevoegen, wat logo’s in de timeline zetten en een muziekje eronder werkt verbluffend makkelijk. Ook het snijden van stukjes video, inkorten dus of verplaatsen van fragmenten gaat ook zoals je hoopt dat het gaat.

Boekje met dvd
Maar ik heb nu ook maar een boek aangeschaft waar een dvd bij zit met oefeningen en voorbeeld materiaal. En nu ik een paar keer met dat boek heb gewerkt ken ik weer wat meer trucjes en shortcuts. Tjee wat kan het pakket veel.
Kortom: leuk om weer een pakket bij te leren. Het aanleren gaat eigenlijk automatisch en snel. Ik heb natuurlijk niet de illusie dat ik er alles uithaal wat er in zit, maar vind dat niet erg. Dat komt wel in de loop van de tijd. Ik leer dus dingen bij wanneer het nodig is of ik er aan toe ben.