Ha dat is mooi! Ik ben uitgenodigd (als pers) op het Marketing3 congres op 29 november a.s. Prachtig! Kan ik Chris Anderson’s (hoofdredacteur Wired) uitleg over The Long Tail horen. Dit is de introductietekst van het congres over zijn presentatie over The Long Tail en die maakt meteen duidelijk waar het om gaat:

“De gangbare 80-20 regel gaat tegenwoordig niet altijd meer op. U kunt online met specifieke niche producten een flinke omzetstijging bewerkstelligen. De Long Tail verklaart hoe markten drastisch veranderen als er geen beperkingen (meer) zijn in de hoeveelheid informatie die beschikbaar is. Voorheen gingen bijna alle marketing- en salesactiviteiten uit naar producten die voor een groot publiek interessant zijn zoals beststellers, muziekhits en bioscoopkrakers. Door digitale ontwikkelingen worden allerlei producten met een veel kleinere afzetmarkt winstgevend.”

Hieronder heb ik de video staan van de introductie van the Long Tail destijds.

Update dec 2019: helaas is de webside van the Long Tail die ik hierboven noem niet meer in de lucht. Een achtergrond artikel daarover.

Link naar de video.

Dat wordt weer een interessante dag, want ’s middag ga ik dan naar de presentatie van Wim Veen. Ik schreef al eerder over de homo zappiens.
En dinsdag naar het ANP voor een presentatie: “Weblogs: Uitdaging voor Corporate Nederland?”.
Kortom: dat wordt een interessant weekje.