Dienstbaar_leiderschapDe uitgave Dienstbaar Leiderschap laat aan de hand van praktijkvoorbeelden, oefeningen en informatie zien, hoe Servant-Leadership het een organisatie mogelijk maakt om zorg voor mensen en bedrijfsrendement hand in hand te laten gaan. Het zijn denkbeelden van grote waarde in deze tijd, waarin commitment, cohesie en betrokkenheid bij het bedrijf hot items zijn voor het management. De trend voor deze eeuw op het gebied van management en leiderschap.
Servant Leadership – Dinestbaar Leiderschap blijkt een zeer succesvolle stijl van leidinggeven en organiseren te zijn. Toonaangevende bedrijven hebben deze leiderschapsstijl geimplementeerd als leading principle van hun organisatie. Van de 100 Best Companies to Work for van het Amerikaanse blad Fortune werken 35 (waarvan 3 in de top-5!) met de principes van Servant Leadership. In Europa zien we dezelfde ontwikkeling.
De denkbeelden van Robert Greenleaf over ‘de dienaar als leider’ blijken effectief wanneer men streeft naar een betere bedrijfsorganisatie, waarin volop aandacht is voor de mensen die er werken en daardoor ook voor het bedrijfsrendement. Denkbeelden van grote waarde in deze tijd waarin commitment, cohesie en betrokkenheid bij het bedrijf hot items zijn voor het management.