NetgenNet_generationDe e-learning themasite is een bron die ik vaak en graag lees. Vaak staan er interessante artikelen op. Je zult er vandaag ook een paar tegen komen in mijn del.icio.us links. Daarnaast staan er prachtige dossiers op de site die de moeite meer dan waard zijn.
Speciale aandacht nu even voor een e-book: Educating the Net Generation, dat gratis te downloaden is. Wim Veen hoogleraar aan de TU Delft heeft een prima recensie gemaakt van het boek. De net generatie is geboren tussen 1982 en 1991. De generatie
die nu 14 jaar is, heeft nog geen naam en wordt daarom maar de Ne(x)t
Generation genoemd. Het is niet alleen interessant om te zien hoe het onderwijs zich transformeert, maar ook om een tijdsbeeld van deze jongeren te krijgen. Klik maar eens op het schema rechts voor een vergelijking tussen de diverse generaties. In het artikel van Wim Veen wordt ook gelinkt naar een prachtige videostream met slides met dezelfde titel en van de schrijfster van dit boek: Diana Oblinger. Mooi materiaal het ontzettend veel interessante gegevens om eens goed voor te gaan zitten (45 minuten)! Je zult d links ook in mijn del.icio.us postings tegen komen. Aanbevolen.

Technorati tags: