Ik krijg wel eens de vraag hoe ik mijn weblog geintegreerd heb in de Tulip Computers (voor degenen die het nog niet weten: mijn werkgever). Je kunt dat zien op een aparte weblog pagina van de site. Wat heb ik daar allemaal geknutseld?

– de laatste entries van mijn Furl archief zijn daar te zien middels de: "Add to my site"-optie
– de laatste 10 postings van deze weblog via een feed2js scriptje. Uiteraard zijn de titels aanklikbaar om naar de weblog te gaan. Bij elke posting staat de datum en tijd en het begin van de posting.
– uiteraard ontbreken de RSS feeds niet van de weblog en mijn furl archief
– daarnaast heb ik de nodige links naar verdere uitleg opgenomen
– de tagcloud is er ook te vinden, zodat er nog meer klikbaar is en bezoekers via die woorden een lijst met postings krijgen en/of artikelen uit de online archieven. Door op de titels te klikken kan men dan ook weer naar het betreffende artikel of posting.

Het is op die pagina geen echte weblog, maar met die scriptjes verandert de pagina dus regelmatig. Overigens is er ook een engelstalige variant. Wil je weten wat de visie van Tulip is op webloggen, dan kun je dat lezen in deze posting. Daarnaast heeft de CEO van Tulip een interview gehad met Neville Hobson van Nevon. Dat kun je via deze posting beluisteren.
Mocht je nog ideeën hebben voor die pagina dan hoor ik ze graag.

Update 24 november 2006: er zijn nu 2 weblogs. Hans on Experience en Hans on Experience for Tulip Computers. De laatste blog is een puur zakelijke blog, de eerste is een mengeling van zakelijk en privé en is mijn hoofdblog die ik al ruim 2 jaar heb.

Technorati tags: , .