Ik heb net voor mijn vakantie Dreamhost gekozen om daar wellicht mijn weblog te gaan hosten. Nu hebben ze daar stevige problemen gehad tijdens mijn vakantie, vanwege een ‘power outage’.
Wat doen bedrijven dan met klanten normaal gesproken? Niet zoveel meestal. Je gaat immers je vuile was niet buiten hangen, toch….
Nou dat doen ze bij Dreamhost dus wel! Tjonge wat pakken die uit met een stuk waar ik zoveel respect voor heb: The anatomy of a disaster.
Compleet, met prachtige foto’s, laten ze het achterste van hun tong zien, het binnenste van hun hart. En dat maakt het zo krachtig. Authenticiteit! Transparantie en eerlijkheid! Crisiscommunicatie van de bovenste plank. Geen dikdoenerij, opgeklopte verhalen, geleerde marketingklets. Nee gewoon vanuit de praktijk en vooral vanuit het hart geschreven. Prachtig!
En dat het werkt kun je zien: 145 reacties! En die liegen er niet om. Klanten reageren spontaan en eerlijk. Mooi om zo de dialoog te zien groeien. Maar natuurlijk ben ik eerlijk gezegd wel blij dat ik mijn blog daar nog niet heb staan.
Dus pr medewerkers van bedrijven, corporate communicators, marketeers: eerlijkheid duurt het langst. En natuurlijk: kwaliteit ­čśë

Wow! A big applause for Dreamhost on communication! But please, also give us a stable platform.
Thanks Scoble for letting me know.

Technorati tags: