Beveiliging internetXS4ALL heeft door onderzoekscentrum Millward Brown een onderzoek (pdf) laten houden over wat we vinden van de veiligheid van internet. Daaruit blijkt dat Nederlanders zich steeds meer zorgen maken over die veiligheid. Vooral virussen en hackers worden genoemd als vervelende zaken.

Driekwart van de Nederlandse bevolking is van mening dat de internetveiligheid het afgelopen jaar is afgenomen en we rekenen erop dat de internetprovider voor afdoende beveiligingsmaatregelen zorgt om de problemen beheersbaar te maken.

Veel mensen zijn zich best bewust van de gevaren die surfen tegenwoordig met zich meebrengt, want de populariteit van beveiligingssoftware is groot. 97 procent van alle internetters in Nederland heeft op zijn minst een maatregel genomen om de computer te beschermen tegen spam, virussen en hackers, zoals het installeren van virussoftware.

Volgens XS4ALL wordt de kracht van dergelijk beveiligingsprogramma’s echter overschat. Gezinnen met kinderen kamoen relatief vaak met virussen doordat zij intensief chatten en bestanden downloaden. (bron)