Ik zag bij Maarten Schenk dat hij een blogposting had gemaakt met Word 2007. Welnu, sinds ik die Sony Vaio heb (disclosure: ik heb een Sony Vaio met Vista Ultimate en Office 2007 in bruikleen gekregen van Microsoft) heb ik daar ook Word 2007 op, dus dat wil wel eens proberen.
Door op het Office icoontje te klikken in Word en dan New, kon ik kiezen tussen een nieuwe document opstellen of een nieuwe blogposting. Na het kiezen van blogposting kon ik mijn blogaccount configureren (via mt-xmlrpc.cgi) en was eigenlijk het belangrijkste al klaar.
Ik zit nu in een normal Word scherm en kan bij de tab insert vanalles toevoegen. Zoals links, plaatjes, Wordart, shapes , etc. Hmmm, tags invoegen zoals in LiveWriter wel kan zie ik niet. Ook de mogelijkheid om trackbacks in te geven zit er niet in (of mis ik iets?)
Een categorie toevoegen kan wel en normal zou ik ook een categorie moeten kunnen kiezen die ik al gebruik hier. Maar het lijstje is leeg. Misschien halt Word die op na de eerste posting?
Het plaatje dat je hier ziet als het goed is, heb ik met de handige snipping tool van Vista gemaakt. Je kunt met snipping gewoon van elke plek van je scherm een plaatje ‘knippen’ en dan opslaan. De opties bij het invoegen van het plaatje zijn legio. Man daar kun je veel aan instellen. Moet ik nog eens uitgbreider naar kijken. Net als al die andere zaken die je in kunt voegen. Alleen jammer dat die tags er dus niet bij kunnen.
Nou maar eens op publish drukken en kijken wat er allemaal gebeurt.

Update: Na het posting nog even wat opvallende zaken.
– de categorieën komen niet door.
– het pad naar het plaatje is niet correct. Er wordt nl. geen / achter de blogurl gezet (zelfde fout als in LiveWriter)
– krijg een foutmelding (zelfde als LiveWriter) dat er een conflict is met een plugin (comment challenge). Daardoor wordt de posting als draft gepubliceerd en moet ik dus handmatig de boel publiceren.
– de trackback-urls worden automatisch ingevuld op basis van de urls in de posting