Update
Ik heb net even de nieuwe update van LiveWriter geïnstalleerd. En daar zitten toch wel een aantal nieuwe features in die me aanspreken. Vooral de mogelijkheid om tags voor diverse taggingservices in te voeren is handig. Zo kun je dat doen voor Technorati, del.icio.us, Flickr, 43Things, IceRocket, Buzznet en LiveJournal. Je hoeft dan maar de tag in te voeren en LiveWriter maakt er de juiste code van.
Voor Technorati doe ik dat anders. Ik vul nl. de keywords in. Die worden nl. door MovableType automatisch naar Technorati tags vertaald.
Ook een goede toevoeging is het feit dat ik nu weer het titelveld kan gebruiken onder links. De oplettende lezer heeft gemerkt dat wanneer je met de muis over een link ging, je geen uitleg meer kreeg over die link. Terwijl ik dat eerst wel gebruikte. Dat was dus een tekortkoming van LiveWriter die nu is opgelost.

Plugins
Daarnaast heb ik een aantal plugins geïnstalleerd:
– insert Flickr image
– insert code
– insert Space emoticons
– insert table
– insert link to a webpage
Allemaal handige tooltjes.

Probleempjes
Ook het draft posten heb ik nu opgelost. Die mogelijkheid hebben ze nl. standaard uit staan. Maar door nu mijn MovableType API te koppelen aan LiveWriter kan dat toch. Handig! Ik moest eerst bij draft postings als een gek naar mijn blogtool om het op draft te zetten. Daarom ging ik weer steeds vaker in mijn blogtool werken.
Het laatste waar ik nog mee zit is het uploaden van de plaatjes. De link die meegegeven wordt klopt niet. Er staat een / te weinig in de url, namelijk die voor het pad van het plaatje. Die moet je handmatig toevoegen na publicatie. Lastig! Ik weet niet of dat nu opgelost is. Ik kom het ook nergens tegen als optie om in te kunnen stellen.
Heeft iemand daar ervaring mee? Misschien moet ik de slash gewoon opnemen in de url van mijn blog?
Nu nog een handige manier om mijn eigen tags toe te kunnen voegen en LiveWriter wordt mijn blogtool.