Gisteren had ik een afsluitende Studium Generale op het Orion College (die trouwens ook een weblog heeft) in het kader van de lessen nieuwe media waarin ik met de leerlingen aan het webloggen ben geweest. De leerlingen (klas 1 havo/atheneum) mochten hun weblog presenteren aan de aanwezige ouders en medeleerlingen. Daarnaast mochten ze een stukje laten zien van een tool die ze gebruikt hebben, zoals bijvoorbeeld YouTube, Netvibes, Flickr of hoe je een design aanpast of een posting maakt.
Het was een heerlijke middag, zoals Thomas ook al in zijn reactie op zijn weblog aangeeft. Behalve de leuke presentaties, die ze bijna allemaal in Slideshare hadden gezet en op hun weblog, waren er ook leerlingen bezig met andere activiteiten zoals livebloggen (zie ruben’s weblog), foto’s maken (zie Aurélie’s blog) en werden er zelfs korte videofragmenten live in YouTube gezet! Hieronder tref je de foto’s in een slideshow aan en de video’s in een playlist. Daarnaast heb ik even de weblogpostings en de links naar de presentatie op een rijtje gezet. Prachtig toch zoals ze dat allemaal hebben gedaan. Ik heb in ieder geval erg genoten!Naar de foto’s in Flickr.


Naar de playlist in YouTube.

Een aantal presentaties in Slideshare vind je in onderstaand lijstje. Met daarbij ook de weblogposting waar de presentatie in staat.

Presentatie van Astrid (weblogposting van Astrid)
Presentatie van Thomas (weblogposting van Thomas)
Presentatie van Desie (weblogposting van Desie)
Presentatie van Ruben (Weblogposting van Ruben)
Presentatie van Mitchel (weblogposting van Mitchel)
Presentatie van Maarten (weblogposting van Maarten)
Presentatie van Aurélie (weblogposting van Aurélie)