Select Page

eBase vergelijkt 25 grootste internetbureaus

EbaseDe 25 grootste full service internetbureaus van Nederland zijn onder de loep genomen. In de eBase Bureauwijzer 2005 geven de bedrijven onder andere aan hoe ze zich onderscheiden van andere bureaus. Ook vermelden ze wie hun belangrijkste klanten zijn, met welke vijf woorden ze het best te karakteriseren zijn en wat hun ambities zijn voor het komende jaar. Het onderzoek heeft tot doel meer duidelijkheid te scheppen in de onoverzichtelijke wereld van webdesign- en developmentbureaus.
Het onderzoek wordt op een unieke wijze gepresenteerd. Op de website www.ebase.nl kunnen de resultaten op een zeer intuïtieve manier met elkaar worden vergeleken via een zogenaamde rich internet application. Hiermee kan de bezoeker zeer snel schakelen tussen de antwoorden en de bureaus in kwestie.
Tevens kan het onderzoek (94 pagina’s) gratis gedownload (pdf) worden.


Tot de 25 ondervraagde bureaus behoren de Top-10 bureaus uit de categorie Webdesign & Web Development. Deze ranglijst werd door het vakblad Emerce eind 2004 gepubliceerd in de Emerce Top 100. Op basis van bedrijfsgrootte, portfolio, klanten en activiteiten selecteerde eBase daarbij nog 15 bureaus om tot de Top-25 te komen. Als criterium werd gehanteerd dat de bureaus in kwestie full service internetbureaus moesten zijn. Dat wil zeggen: bureaus die zich specifiek met internet bezighouden en daarbij zowel strategie, vormgeving als techniek in huis hebben. Anders Floor, initiatiefnemer van eBase, vertelt: “Het betekent bijvoorbeeld dat interactieve marketingbureaus, grote automatiseerders met een webdesign-tak en kleinere gespecialiseerde bureaus er niet in vermeld staan. Dat is uitdrukkelijk geen diskwalificatie van dergelijke partijen. Een duidelijk kader was voor dit onderzoek echter noodzakelijk. De markt is al ondoorzichtig genoeg.”
Het onderzoek is gehouden in de vorm van een enquête. Van de 25 ondervraagde bureaus reageerden er uiteindelijk 16. Eén van de vragen – waar staat internet in 2010 – is ook voorgelegd aan een aantal deskundigen en professionals. Zij geven in de publicatie hun eigen visie op de toekomst van internet.
eBase wil het onderzoek jaarlijks houden en daarmee een begrip worden voor iedereen die met websites en internetproducties te maken heeft. Deze editie is nog niet in gedrukte vorm uitgebracht, iets dat voor volgend jaar wel op het programma staat.
(bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This