MarketingtribuneIk kreeg zojuist van een oplettend collega van Conceptronic die de MarketingTribune Nieuwsbrief zat te lezen een mailtje met de volgende interessante inhoud. Daaruit blijkt dat de trend van toegang tot en verspreiding van content serieus wordt genomen.

“Postorderaar Wehkamp overweegt de introductie van een e-mailnieuwsbrief die, meer dan nu, gebaseerd is op individueel koopgedrag. Via een zogenaamde RSS-feed kan de klant zich als het ware abonneren op het laatste nieuws van Wehkamp, via internet, volgens eigen specificaties.
Dat meldt MarketingTribune in nummer 11, die volgende week verschijnt. In hetzelfde artikel wordt ook ingegaan op de trend dat thuiswinkels zoals Wehkamp, Otto en Neckermann zich steeds meer tot contentleverancier ontwikkelen. Zo ging Otto in februari een samenwerking met Microsoft aan. De bedoeling is om gezamenlijk online shopfunctionaliteiten toe te voegen aan pc’s, pda’s, smartphones en XP Windows Media Center 2005. Ook Neckermann bekijkt hoe kanalen als internet, nieuwe media, tv en telefoon verder met elkaar kunnen worden geintegreerd.”