Select Page

Dromen zijn dus toch geen bedrog!

Droommaatschappij
Sterker nog: een goed verhaal doet wonderen!
"We hebben behoefte aan een goed verhaal en we willen er voor betalen", stelt de bekende Deens futurist Rolf Jensen.
Naarmate welvart en vrije tijd toenemen, proberen we meer betekenis te halen uit onze materiële goederen, en komt ons besluit om iets te kopen eerder voort uit emotionele dan rationele overwegingen.
De droommaatschappij is in ontwikkeling volgens Jensen. De maatschappij draait tegenwoordig niet alleen meer om informatie, maar ook om emotie. Organisaties kunnen overleven door in te spelen op de behoefte aan emotie. Door met verhalen te werken. De inhoud van het verhaal weerspiegelt waarden, normen en een levensstijl. Verhalen voor zien in de sociale en emotionele behoeften van mensen (zowel medewerkers als klanten). Het hoofddoel van organisaties wordt het vertellen van een verhaal, het product geeft het verhaal een concrete vorm en komt daarmee eigenlijk op de tweede plaats. Jensen voorziet zes thema’s waarop verhalen kunnen worden gebaseerd en waaraan behoefte is:
– avonturen te koop
– markt voor saamhorigheid, vriendschap en liefde
– verzorgingsmarkt
– Wie-ben-ik-markt
– markt voor gemoedrust
– markt voor overtuigingen

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Hans on Experience

    Kun je van Kaas veranderen?

    Of liever: kun jij wel veranderen? En hoe doe je dat dan? Dit verhaal is een perfect voorbeeld van wat Rolf Jensen met zijn boek De Droommaatschappij bedoeld als hij het over de kracht van verhalen heeft. Wijsheden verpakt in een eenvoudig verhaal, da…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This