Select Page

Gedoe met KPN Dongel

In het begin was ik heel blij met mijn KPN HSDPA kaartje, de Mobiel Internetkaart 820 (jawel een dongel) voor mijn laptop. Ik kon in de trein gewoon het internet op, om feeds te lezen, blogpostings te schrijven, mijn foto’s te uploaden etc. Maar ineens gaf het ding de geest. Nou ja, of het de dongel is weet ik niet, maar hij doet het in ieder geval niet meer. Een hoop gedoe met uitproberen op een ander systeem, met ander simmetje ering etc. Maar het werd niet duidelijk wat er aan de hand was of liever is. Een af en toe probleem? Op forums kwam ik al problemen tegen met deze huawei kaart en sommige laptops op het gebied van de spanning. Dat verklaarde mijns inziens ook het af en toe probleem.

Vorige week kreeg ik een andere dongel om uit te proberen. De KPN Mobiel Internetkaart 720 (niet meer in het assortiment zag ik). Een ander kaartje dus, dat ook weer in diezelfde gleuf van mijn laptop moest. Installatie ging weer vlot, maar op het eind weer dezelfde foutmelding dat er iets was foutgegaan bij de installatie. Kortom: weer prut. En ook op een andere laptop kreeg ik het ding niet aan de praat.
Het zal wellicht allemaal aan mij liggen, maar handig is het in ieder geval niet. Want als ik met de supportdesk van de KPN bel, willen ze eerst weten of het aan het kaartje ligt of aan de laptop. Hoe weet ik dat nou?
Als gebruiker wil je toch gewoon dat je het ding erin doet en dat het werkt. En niet dat je moet ‘sleutelen’.
Misschien dan maar eens de internet dongel proberen dan?

Wie herkent dit probleem?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. cugel

  Bedankt voor dit verhaal. Afgelopen vrijdag een mini 10v netbook bij Dell besteld: aflevering over 3 weken. Dan moet ik ook zo’n Dongel met abbo kopen (KPN zegt minimaal 2 jaar, maar dat lijkt me ruim een jaar te lang).
  Ik ben benieuwd wat voor gezeur me te wachten staat, want (mobiel) internet is duur en veel hulp kun je meestal niet verwachten NADAT je betaald hebt.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @cugel: is inmiddels opgelost. bleek een kapotte simkaart te zijn. Ik werk nu met een usb dongel en die werkt fabeltastisch. Nooit problemen mee. En lekker snel dat hsdpa.

  Antwoord
 3. Dongel dongle dingel

  ik ben niet zo heel blij met die dongel. krijg hem niet goed aan de praat op mn mac. geen idee wat het is, maar voor mij gewoon hotspots.
  het dongel avontuur is over voor mij.

  Antwoord
 4. PJ De Vos

  Geen gedongel
  Neem gewoon een KPN lijn moet je bij andere ook betalen ,of bel via Voip,
  Daarnaast een goede mobiel bv Nokia met navigatie “web en walk”
  incl. gratis internet abbo bij T-mobile
  Stop die mobiel met snoer in je laptop ,alleen zorg dat de mobiel stroom voeding hebt, voor langdurig gebruik bv op camping.
  Download eenmalig software op je laptop (gratis) en je kan gratis internetten op je laptop ,wat je ook kan op je mobieltje , maar dat is zo gefrunnik.
  Neem voor bellen een relax 200 abbo T-Mobile (bel minuten gaan niet verloren) en bel zo veel mogelijk overal met je mobiel binnen die 200 min.
  Goedkoop en goed, KPN kost tegenwoordig, geen mobiel ook 9 ct. per minuut
  Ze kunnen jou altijd bereiken thuis en jij neemt een goedkoop abbo-tje bij bv KPN
  zet daarop ADSL naar behoefte (zoek naar prijzen) pm voor het grotere werk

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Heb nu al weer een KPN mobiel internet dongel met HSDPA. Werkt echt fantastisch. Net zo snel als thuis. KNP Mobile installeren en klaar. Werken maar. Kan zelfs gewoon youtube kijken in de trein als ik wil. Is wel een zakelijk abonnement.

   Antwoord
   • PJ De Vos

    http://www.gsmtopdeal.nl/?gclid=CPOC563J86YCFYGCDgod-hghBQ
    Is wel ff duurder ,kijk eens op deze site
    kijk is op bovenstaande site van “topdeal” misschien heeft een ander wat aan mijn vorg verhaal ,het is heel eenvoudig met je mobieltje te internetten op je laptop ipv te priegelen op je mobieltje
    als je niet te zwaar werkt (spelletjes) heb je geen vaste aansluiting thuis nodig
    Bankzaken , googelen ,mail ook op je PC desktop is mogelijk en is ook handig
    als reserve voor noodgevallen gr. PietJ

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This