In het begin was ik heel blij met mijn KPN HSDPA kaartje, de Mobiel Internetkaart 820 (jawel een dongel) voor mijn laptop. Ik kon in de trein gewoon het internet op, om feeds te lezen, blogpostings te schrijven, mijn foto’s te uploaden etc. Maar ineens gaf het ding de geest. Nou ja, of het de dongel is weet ik niet, maar hij doet het in ieder geval niet meer. Een hoop gedoe met uitproberen op een ander systeem, met ander simmetje ering etc. Maar het werd niet duidelijk wat er aan de hand was of liever is. Een af en toe probleem? Op forums kwam ik al problemen tegen met deze huawei kaart en sommige laptops op het gebied van de spanning. Dat verklaarde mijns inziens ook het af en toe probleem.

Vorige week kreeg ik een andere dongel om uit te proberen. De KPN Mobiel Internetkaart 720 (niet meer in het assortiment zag ik). Een ander kaartje dus, dat ook weer in diezelfde gleuf van mijn laptop moest. Installatie ging weer vlot, maar op het eind weer dezelfde foutmelding dat er iets was foutgegaan bij de installatie. Kortom: weer prut. En ook op een andere laptop kreeg ik het ding niet aan de praat.
Het zal wellicht allemaal aan mij liggen, maar handig is het in ieder geval niet. Want als ik met de supportdesk van de KPN bel, willen ze eerst weten of het aan het kaartje ligt of aan de laptop. Hoe weet ik dat nou?
Als gebruiker wil je toch gewoon dat je het ding erin doet en dat het werkt. En niet dat je moet ‘sleutelen’.
Misschien dan maar eens de internet dongel proberen dan?

Wie herkent dit probleem?