Select Page

Boek Peter Merry: Evolutionair Leiderschap

Ik heb zojuist het boek Evolutionair Leiderschap van Peter Merry binnen gekregen. De ondertitel luidt: integraal leiderschap voor een steeds complexere wereld. Op de achterkant lees ik dat Peter in dit boek de theorieën van onder andere Ken Wilber, Don Beck en Peter Senge verwerkt. Ook komen concepten aan bod als Open Space-technologie, chaordisch ontwerp en collectieve intelligentie. En als ik het boek zo doorblader dan zie ik prachtige schema’s in kleur, die in een op het eerste gezicht heel duidelijk over komen. Herman Wijffels heeft het voorwoord geschreven en Marianne de Jager van IBM Nederland beschrijft op de eerste pagina van het boek wat ze bij IBM met de ideeën van Peter Merry doen:

“Bij IBM Nederland passen we de ideën van Peter Merry met succes toe. We creëren een omgeving waarin wederzijds vertrouwen de basis vormt voor transformatie en waarbinnen nieuwe inzichten worden aangedragen en integraal toegepast. (…)Het vergt tijd, maar draagt op alle fronten bij aan de tevredenheid van medewerkers en klanten en daarmee aan de verhoging van de omzet…en het brengt het plezier terug in het werk.”

 

Technorati tags: , , , , ,

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This