Select Page

Stort het internet in 2007 in?

Volgens de gegevens van Ernst & Young en NTA Monitor wel, zo staat te lezen in Persberichten.com. Deze conclusie wordt getrokken door System Force:
“De schade door computervirussen en hackers neemt schrikbarend toe. Doordat bedrijven maar weinig aandacht hebben voor het probleem wordt steeds meer internetcapaciteit opgeslokt door virussen, spam en hack-activiteiten. Dit leidt er uiteindelijk toe dat het internet verstopt raakt en tenslotte ineenstort, bij een doorzettende trend al in 2007.”
De gegevens:
– In de laatste anderhalf jaar is het aantal Nederlandse bedrijven dat werd getroffen door computervirussen met 134% toegenomen.
– De afgelopen 12 maanden zijn ruim 34.000 bedrijven het slachtoffer geweest van hackers. Met een schade van gemiddeld €1.500,00 per hack komt de gezamenlijke schade op naar schatting € 263 miljoen per jaar. Ter vergelijking: volgens het NIPO bedraagt de inbraakschade bij woningen in 2002 circa € 340 miljoen.
– Van de gemiddeld 25 e-mails per dag is 11% spam en nog eens 18% niet relevant.
– Bij 70% van de organisaties is beveiligingsbewustzijn van medewerkers geen topprioriteit.
– 90% van alle VPN is kwetsbaar voor hackers.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This