LearningGuide

Alfred Remmits
Ik was vanochtend bij LearningGuide om bij te praten met Alfred Remmits, CEO van dit bedrijf. We kennen elkaar al zo’n 15 jaar. LearningGuide was destijds in de persoon van Henk Arts ook aanwezig op de Office 2007 workshop van NewLevel.nl. Hij hield daar een presentatie (hier de audio en de video).

LearningGuide
Ik vind LearningGuide een interessant bedrijf, omdat ze een nieuwe kijk op leren hebben. En niet alleen een visie, maar vooral ook een product/dienst, nl. de LearningGuide zelf. Daarbij zie je ook weer een omkeringsprincipe, nl. niet starten bij de inhoud maar bij de gebruiker zelf, zijn taak en het proces. Het is een Electronic Performance Support System (EPSS). En de voorbeelden die ik gezien heb bij Alfred zijn erg sterk.

Presentatie
Ik heb een presentatie van Alfred over hun visie op leren, de trends en hun oplossing even in Slideshare bij mijn andere presentaties gezet.  

De link naar de presentatie in Slideshare.

Een prachtig whitepaper legt uit waarom een dergelijke aanpak eigenlijk beter is, of liever vanzelfsprekender. Natuurlijk gaat het in op wat een EPSS is, waarom je het moet overwegen en wat de voordelen kunnen zijn. Natuurlijk gaat formeel leren niet verdwijnen in dit plaatje, maar krijgt het een plaats in het geheel van leren. 
Download: Sustainable learning and support in 21C enterprises (pdf)