google baasTjee. Wat een sof! "We willen alle informatie van de wereld in kaart brengen. Van iedereen en
voor iedereen.” Dat zei Eic Schmidt CEO van Google ooit. Maar als het maar niet over hemzelf gaat. Dat staat te lezen in een artikel van NRC vanavond.

"Google-baas ontdekt nadeel van zoekmachine

NIEUWS – De zoekmachine Google wil alle informatie van de wereld in kaart brengen. Tot het om gegevens over de eigen topman gaat."

Je moet wel abonnee zijn van NRC om dit artikel te kunnen lezen. Maar goed. Ik heb het dus even in een documentje gezet. Dus hierbij: Download Google baas ontdekt nadeel van zoekmachine (pdf).

google baas2Niet dat ik tegen Google ben of tegen Eric Schmidt. Integendeel. Maar ik vind dat wel dat je boter op je hoofd hebt als je alles wilt vastleggen van iedereen en je dat vervolgens eigenlijk niet bedoelt. Het artikel in NRC is overigens geschreven naar aanleiding van een artikel op News.com. Daarin baseren ze zich op gegevens die je gewoon op internet kunt vinden. Lees het artikel maar eens en klik maar eens op de links. Ppfff. Werkelijk alles staat er te lezen.
Ik kan me voorstellen dat meneer Schmidt er zich ongemakkelijk bij voelt, maar het is internet en ze indexen dit immers zelf. Die informatie heeft de schrijver van het artikel in 30 minuten via Google gevonden…….Nu wil Google een jaar lang niet meer met News.com praten.
Wat vind jij hier van?

Technorati tags: ,

Meer informatie:

Chrisopher Carfi at the Social Customer Manifesto
Alan Wexelblat at Corante
Matt Marshall at SiliconBeat
John Battelle at Searchblog
Dan Gillmor at Bayosphere