Het was even puzzelen, maar nu toch gevonden. YouTube weergave in HD in mijn blog. Het geheim zit in de fmt=22 toevoeging aan de embed code. Dat is nog handwerk, maar dan heb je ook wat.

Bestand met code downloaden

En zie het resultaat. Ik heb de afmetingen van 630×380 zoals in de code in het tekstbestand teruggebracht naar 550×335 omdat dat hier beter past. 630 is te breed hier.
Enige probleem is nog het plaatje dat dat niet in de juiste grote weergegeven wordt, maar de video is prachtig (als je het kunt bekijken tenminste, want je hebt een stevige bandbreedte nodig en een zware pc). Het ging er mij maar even om te kijken of die HD kwaliteit er echt is in YouTube. Nu moeten ze het nog in een acceptabele performance zien te krijgen. Op mijn laptop draait het prima (dual core) en maar op mijn desktop is het niet voor uit te branden (pentium 2)Naar YouTube voor een Full Screen HD view.

Voor ‘gewone’ hoge kwaliteit (dus geen 720p) kun je deze code generator gebruiken. Die voegt fmt=18 op de juiste plaats toe.

Hoe is de snelheid en de kwaliteit bij jou?

UIpdate: de settings die ik gebruikt heb voor deze video vind je in dit plaatje en dit plaatje. Ik heb begrepen dat de bitrate boven 5000 moet staan wil je echt HD krijgen en het is verstandig deinterlace aan te zetten als dat kan. Bij mij moest dat omdat ik 1080i heb opgenomen.