Blog op universiteiten

Frankwatching schreef een prima posting over Blogs op universiteiten. Hij heeft gebruik gemaakt van onderzoek uit Australië en beschrijft met name de belangrijkste punten uit: Exploring the use of blogs as learning spaces in the higher education sector.
De samenvatting en conclusie luidt:
“Students have long learned as much from each other as they have from an instructor or a textbook – it’s just a question of finding an appropriate vehicle for facilitating this learning. The ‘cut and thrust’ of the MBA classroom has performed such a function for many years and will likely continue to do so for some time to come, but the blog provides another such forum, one that successive generations of students will feel increasingly comfortable with, as it becomes more commonplace for people to engage with one another online rather than on campus. (Indeed, some might argue that we have already gone past this point.) In short, blogs have the potential, at least, to be a truly transformational technology in that they provide students with a high level of autonomy while simultaneously providing opportunity for greater interaction with peers. A blogging tool would be a valuable addition, therefore, to any learning management system (LMS).”
Eerder postings op deze website o.a.: Weblogs op school, videoblogs, , het nieuwe leren en Transformatie in het Hoger onderwijs.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This