Ik vind de termen vloggen en videobloggen wat verwarrend. Veel mensen hanteren ze door elkaar. Mijn idee is echter dat ze beide iets anders betekenen.
Je hebt vast wel eens wat gehoord of gelezen over vlogs of vloggen, want dat is erg populair tegenwoordig. Veel jongeren laten via video’s op onder andere youtube hun dagelijks leven zien. Sommigen doen dat over mode of hun hobby, anderen willen je iets leren. Maar ze zijn altijd zelf het middelpunt. Het verhaal vertrekt als het ware bij hen.
Welnu, een videoblog is ook zo’n kijkje in de keuken maar het vertrekpunt is dan iemand anders. Een kenmerk is ook dat het korte videofilmpjes zijn van pakweg 3 à 4 minuten. Ook videoblogs vind je vaak op youtube of vimeo.
Ik maak zulke videoblogs. Je kunt ze vinden in mijn portfolio en natuurlijk in mijn youtube-kanaal of vimeo-kanaal en zoals je zult zien gaat het altijd over iemand of iets anders dan mijzelf. Wel kijk je als het ware door mijn ogen naar wat ik registreer.

Samenvattend: een videoblog is een soort vlog maar dan over iets of iemand anders. Ze zijn kort en staan vaak op youtube.

Zie jij dat verschil ook? Laat het hieronder weten in de reacties.