Even hier opschrijven zodat ik het volgende keer nog weet. Ik was weer even kwijt hoe ik mijn draaitafel via een USB phono voorversterker aan mijn mac op mijn Sonos kon krijgen door een Airport Express, Line-In app en airsonos app.

1. Allereerst dient de Airport Express zichtbaar te zijn in het netwerk en op mijn iMac als airplay apparaat. In het speakericoontje in de menubalk controleer je met de option toets en een klik op het icoontje of de airport express (in het netwerk via wifi met daaraan een usb printer gekoppeld) zichtbaar is.
2. De app airsonos dient op de achtergrond te werken en is op te starten via de terminal dmv airsonos. Het programma zorgt ervoor dat de sonos gevonden kan worden als airplay apparaat.
3. De airport express via een kabeltje aansluiten op een sonos speaker.
4. de usb phono voorversterker is gekoppeld aan je iMac waardoor USB Audio codec zichtbaar is onder het speaker icoontje.
5. Stel onder het speakericoontje in je menubalk uitvoer in op je airport express
6. Start app Line-In op en stel in als volgt: Input from: USB Audio codec / Output to: Airplay: naam airport express. Klik op Play Through. De volumewijzers van zowel in als uit slaan uit.
7. In sonos zie je bij lijningang Airplay-apparaat staan en de locatie waar je je airport express aan hebt gekoppeld met het kabeltje. Dubbelklik op lijningang op Sonos.

Als het goed is hoor je nu de muziek van de lp op je draaitafel via je sonos. Het volume kun je regelen met de volumeknop op je mac en je sonos volume knop. Op mijn apple watch kan ik ook het volume regelen via zoenplay.

Ik ben ook maar eens begonnen om mijn lp’s vast te leggen in een collectie op Discogs.