PageLinesPagelines
Ik gebruik al jaren PageLines als WordPress theme. Of liever als platform. Want dit is PageLines eigenlijk. Ik gebruik op deze weblog hun DMS platform en op http://www.hansmestrum.nl gebruik hun nieuwe Platform 5 met het Framework theme.

Building blocks en plugins
Het werken met building blocks voor het maken van een site is handig en gebruiksvriendelijk. Alle functionaliteit kun je binnen halen door middel van plugins. Ook een sterk concept. Maar ik merk dat ze niet altijd even goed testen. Zo werken bepaalde plugins soms niet of gebeuren er andere zaken die dan lijken alsof een functionaliteit nog in beta fase is.

PageLines niet echt klantvriendelijk
Hun klankvriendelijkheid is ook niet altijd even goed. Tenminste dat gevoel krijg ik. Ze reageren soms nogal “uit de hoogte”. En als je op het support forum dat gemodereerd wordt door iemand van PageLines zelf wat te kritisch wordt, dan wordt die thread gewoon verwijderd. Ondertussen zien ze dat je wel degelijk gelijk hebt en wordt een paar dagen later een patch uitgebracht. Toch vreemd om zo met (betalende) klanten om te gaan. Het ging hierbij ook nog om een basisfunctionaliteit, nl. dat de plugins bij mij niet zichtbaar werden in de plugin list behalve als ik via de PageLines Extend tab keek en dan terug ging naar de plugin list. ManageWP, waar ik mijn weblogs mee beheer kon ze helemaal niet zien.
En als je dan $90 per jaar betaald dan word je (of liever ik) niet blij van. Dus ben ik op gegaan naar een vervanger voor PageLines.

divi builderDivi met Divi Builder van ElegantThemes?
Ik wil wel graag met building blocks oid blijven werken omdat dat het in elkaar zetten van weblogs makkelijker maakt. Ik ben geen programmeur of code ontwikkelaar ­čśë Afgelopen week kwam ik terug bij Divi van ElegantThemes. En ik moet zeggen dat ik de features veel belovend vind. Het werkt met de divi builder en dat betekent dat je met bouwstenen een site kunt bouwen. Ander voordeel is dat er een grote en levendige community is die plugins en verbeteringen ontwikkeld. Daarnaast krijg je 87 themes, dus kun je al je sites een andere look geven.

Wat is jouw ervaring met Divi en ElegantThemes? Zou jij overstappen?