PaceBook

Ik heb mijn nieuwe PaceBook tablet pc ongeveer een week. Dus tijd voor al wat eerste indrukken. Hieronder beschrijf ik wat ik er zoal mee heb gedaan en hoe me dat bevallen is.
Daarnaast heb ik een fotoslideshow opgenomen van foto’s die ik thuis van de PaceBook heb gemaakt.
Wel even een full disclosure: ik werk bij Tulip Computers en PaceBlade is een dochteronderneming van Tulip Computers.

 

Los toetsenbord
Ik had nog nooit een tablet pc gehad. Altijd gewerkt met een notebook. En als je dan een tablet in je handen krijgt, dan is dat even wennen. Want het is een heel ander ding. Zoals je hiernaast hebben we bij deze PaceBlade een los toetsenbord en een apart scherm. En dat is vind ik meteen een heel handig feature. Want je kunt de tablet als lcd pc op het tafeltje zetten en dan op de bank met het zeer lichte toetsenbord het scherm bedienen.
Het apparaat is ongelooflijk snel, zowel op zijn eigen hard disk en memory, maar ook met de wireless verbinding. Alles loopt zeer soepel.

Als dvd speler
Heel handig is ook dat je zo’n apparaat als dvd speler kunt gebruiken. Er zit een firewire dvd bij die met een handige kabel zelfs stroom trekt uit de tablet. Een dvd erin dus en film kijken. Met de afstandsbediening kun je de speler van Power DVD bedienen.

 

 

Voor presentaties
Voor presentaties in Powerpoint heb ik hem ook al gebruikt. Met het kabeltje voor de monitor/beamer sluit je hem simpel aan. Je moet wel even op de desktop klikken met de bijgeleverde pen (of via het toetsenbord) om even aan te geven waar het signaal naar toe moet: beamer, tablet scherm of beiden.

 

Plaatsen op standaard
Met het bijgeleverde voetje kun je de tablet uit de ‘notebooktas’ halen en hem keurig opstellen. Zo kun je dus een presentatie geven aan een paar mensen. Want je hebt dan een lcd pc die gemakkelijk ergens centraal kunt plaatsen en met de afstandsbediening kunt bedienen.Het scherm kun je met een druk op een knop kantelen van landscape naar portrait. Ik heb hem eigenlijk altijd in landscape staan.
Het geluid uit de speakers in het scherm is zeer behoorlijk en goed verstaanbaar, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een speakerset aansluiten.

Aansluiten videocamera
De firewire aansluiting (met stroomaansluiting ernaast) is prima geschikt voor video. Ik heb mijn Sony hdr hc1 al mijn tablet gehangen en kan met Ulead VideoStudio 10 prima de video capturen. Foto’s gaan natuurlijk gewoon via de usb aansluitingen.

 

Nog niet uitgeprobeerd
Wat ik eigenlijk nog niet veel gebruikt heb, is de touch mogelijkheid van het scherm. Ja, af en toe klik ik wel eens met mijn vinger op een optie, maar toch nog niet zoveel. Het werkt wat traag vind ik.
Handschrift herkenning met de bijgeleverde digitizer pen heb ik nog niet uitgeprobeerd. Dus daar kan ik nog niets over zeggen.

Voorlopige conclusie
Al met al, een fantastisch ding. Ik vind hem prettiger in gebruik dan een notebook. Vooral vanwege de mogelijkheid om het scherm los te gebruiken in combinatie met afstandsbediening en/of toetsenbord. 
Als ie nu nog wat lichter wordt, dan is ie nog handzamer. Hij is nu aan de zware kant, maar kan dus wel tegen een stootje.

Voor informatie van deze tablet pc kun je onderstaande links gebruiken:
Specifications
Leaflet
Manual