Wat valt er te zeggen over de bereikbaarheid van medewerkers, hun vakantie en ICT?

– Vakantie en werk staan zeker niet los van elkaar: 53% van de ondervraagden werkt wel eens tijdens de vakantie en 44% is tijdens de vakantie bereikbaar voor het werk. 16% van de ondervraagden neemt een laptop mee op vakantie en eenderde neemt een mobiele telefoon mee van het werk voor zakelijk gebruik.
– Het al dan niet bereikbaar zijn voor het werk is niet altijd eenkeuze: de helft van alle ondervraagden wordt door de werkgever verzocht ombereikbaar te zijn na werktijd en een kwart wordt verzocht om ook bereikbaar te zijn tijdens vakanties.
– Deze noodzaak van bereikbaarheid leidt soms tot stress: een op de vijf ondervraagden ervaart stress vanwege het continu bereikbaar moeten zijn voor het werk, ook buiten werktijd om. Twee op de drie ondervraagden vinden het niet wenselijk om bereikbaar te zijn voor het werk tijdens de vakantie.
– Eenmaal aangekomen op de bestemming sluit men de laptop aan of gaat men op zoek naar een internetcafé: vier op de tien ondervraagden checken tijdens de vakantie minstens 1 keer per week hun e-mail, 5% doet dit zelf dagelijks.
– Aan de andere kant kan het niet-bereikbaar zijn ook tot problemen leiden: 29% van de ondervraagde managers en professionals wordt wel eens onrustig als hij of zij niet meer bereikbaar is tijdensde vakantie.
– Ondanks de toenemende vermenging tussen werktijd en privé-tijd ook tijdens de vakantie, lukt het de meeste mensen toch om het werk binnen enkele dagen van zich af te zetten.
– Als je kijkt wat er wordt meegenomen op vakantie gaat het naast de digitale camera bijvoorbeeld ook om de laptop, een wereldadapteren navigatiesoftware.

Conclusies uit ICTBarometer 4 augustus 2005 (.pdf) van Ernst & Young.