Dit is echt een must-see! Wow wat prachtig en krachtig. In al zijn eenvoud. Ik heb er ademloos naar geluisterd en weer vielen er puzzelstukjes in elkaar.

Ik voel een verband tussen Verdraaide Organisaties van Wouter Hart, Logical van het gevoel van Arnold Cornelis en de 3D-tijd van Jef Staes. We zitten nu in de Tussentijd.
Als de pijl van buiten naar binnen staat (van de buitenwereld via de systeemwereld en de leefwereld naar de bedoeling) ipv andersom dan voel je de spanning, de steen in je maag, de knoop. Dat is je logica van het gevoel. Dat is de disbalans zoals Staes het aangeeft of het Chaospunt van Laszlo. Het weer uitgaan van de bedoeling (Wouter Hart) en het weer in mogen en kunnen zetten van passie en talenten (Staes) geeft ons een kwantumsprong.

Het is niet het morrelen aan het bestaande systeem, maar een fundamenteel andere denkwijze en benadering of zoals Albert Einstein het verwoorde: De oplossing van het probleem vind je door het zoeken buiten het systeem wat het probleem heeft veroorzaakt (dus in het 3D tijdperk met communicatieve zelfsturing terug naar de bedoeling).

Hhmm dit maar eens even op me in laten werken.