Network_readiness_rankingsNederland is opnieuw gedaald op de Networked Readiness Index Rankings(.pdf) van meest geavanceerde ict-landen ter wereld. Koploper Amerika is uit de topdrie gedrukt.
Nederland is gedaald naar de zestiende plek op de wereldranglijst. Dit blijkt uit het jongste ‘Global Information Technology Report’ van het World Economic Forum (WEF).
Aan kop in de lijst gaat Singapore, dat hiermee koploper Amerika van de eerste plaats heeft gedrukt. De Verenigde Staten staan nu op de vijfde plaats. Posities twee en drie worden bezet door (lees verder)


respectievelijk IJsland en Finland.
Nederland is de afgelopen jaren fors gedaald op de wereldranglijst. In 2001, het eerste jaar dat het WEF dit onderzoek uitvoerde, kwam Nederland binnen op de zesde positie.
Een jaar later daalde Nederland naar de elfde plek. Ook in 2003 slaagde Nederland er niet in omhoog te klimmen. In dat jaar gleed Nederland af tot de dertiende plek om dus in 2004 te eindigen op de zestiende positie.
In totaal hebben de onderzoekers meer dan honderd landen onderling vergeleken. Hierbij is gekeken naar zaken als de betaalbaarheid van internet en telefonie.
(bron)
Persbericht WEF