Naar aanleiding van eerdere postings over trackback e.d. (de eerste 3 postings op 22 februari) staat er op Doe niet zo moeilijk een mooie uitleg over de diverse mogelijkheden. Zo wordt er trackback, pingback en linkback besproken.
Ik heb naar aanleiding van het mogelijk automatisch kunnen trackbacken met TypePad dat eens aan TypePad gevraagd. Maarten kwam terug met de melding dat het automatisch zoeken van trakcback-urls door TypePad bewust niet is geimplementeerd aangezien TyepPad een gehoste versie is. Dan zouden wereldwijd de servers wel erg veel performance meer moeten kunnen leveren, aangezien ze dan continue bij het posten de urls moeten gaan scannen.
Overigens zou het via de QuickPost optie van TypePad wel moeten kunnen. Dat heb ik nog nooit uitgeprobeerd en doe ik bij deze. Eens kijken of de trackback/pingback bij onderstaaande link aan komt. Als ik het goed begrijp niet, want ik kan geen url kiezen bij het schrijven van deze posting. Ik zag die mogelijkheid bij andere weblogs zo even wel. Kan dus zijn dat ik het alsnog met de hand later moet doen, aangezien ik nu in dat QuickPost venster zit.

Links: Doe Niet Zo Moeilijk! ? We houden contact!.

Update: met de hand inderdaad later nog eens een trackback gezet. Ga zometeen nog eens met QuickPost een pingback naar Fred proberen. Want ik zag dat Userland icm TypePad het wel ondersteunt.

Technorati tags: , , ,