Dit is een mooie posting vind ik. Van de bloggende hoofdredacteur.Waarom is ie zo mooi. Omdat er passie uit spreekt. En daar is momenteel in onze maatschappij behoefte aan, nee liever het is een trend. Imagineering (pdf) begint bij de passie van de gebruiker. We gaan van product naar beleving (pdf) en daar is deze posting een perfect voorbeeld van. Henk Jan schrijft over zijn ervaring met webloggen. Hij is pas net begonnen maar is nu al high zo schrijft hij. Een citaat:

“Ik zit weer eens in een high. Ja, ik kan er weinig aan doen, of liever, ik wíl er weinig aan doen, ik geef me er gewoon maar weer aan over. Remmen heeft geen zin, hier wordt full speed geschakeld van één, twee, drie en meteen maar door naar vijf.”

En zo gaat hij nog wel een tijdje door.

 “En de verslaving dreigt vruchten af te gaan werpen. De afgelopen 10 dagen zijn niet hetzelfde geweest. Ik krijg mensen aan mijn bureau die ik normaal nooit zie, webmasters, webredacteuren die zich enthousiast verbazen over wat ik gestart ben, struikelend over hun woorden als ze me vervolgens willen uitleggen over de ongekende mogelijkheden die ik nu aan het ontdekken ben.”

En Henk Jan is een journalist, nee beter nog, een hoofdredacteur van een blad, van de schrijvende pers. Hij heeft de connectie met de nieuwe tijd wel erg snel gevonden. Zijn transformatie is echt. Het gaat dus verder dan een beleving. Dat is dus imagineering en transformatie: er wordt waarde toegevoegd. Geen geldwaarde maar waardevollere waarden. Hij verandert, leert, groeit, in een tempo dat je voor onmogelijk houdt en heeft er lol in. Hij zit regelmatig in de flow. En ik kan hetgeen hij schrijf alleen maar beamen. Elke dag weer. Wat een krachtig en prachtig voorbeeld van wat een weblog kan bereiken of nog liever wat er kan gebeuren als je je echt openstelt voor wat er gaande is in de samenleving: connecting & sharing en op weg naar always on, superconnected en user in control.